Két hónapra bezár a pécsi székesegyház felújítás miatt

Belföld, 2019.09.25

Két hónapra bezár a pécsi székesegyház hétfőn a főhajót érintő felújítási munkálatok miatt - tájékoztatta a Pécsi Egyházmegye szerdán az MTI-t.

A közleményben azt írták, a székesegyház korábbi években végzett külső felújítása, majd a Dóm tér megújítása, teljes burkolatcseréje után a templombelső renoválása zajlik a jövő év végéig.

Ennek része a belső restaurálás, amely magában foglalja a padok, fabútorok, valamint a fém tárgyak felújítását is, a falakon látható festmények helyreállítása mellett.

Az altemplom és a templomtér megkopott padlóburkolatát is felújítják, majd a restaurálás befejezésekor a székesegyház kis orgonáit is.

Kitértek arra: a kormányzati támogatásból megvalósuló beruházás olyan fázisba érkezett most, hogy nincs mód az épület látogatására két hónapon keresztül, így egyelőre októberben és novemberben zárva tart a hívők és a turisták előtt a székesegyház. A hétköznapi, valamint a szombat esti és a vasárnapi szentmiséket is a pécsi Széchenyi téri Belvárosi templomban tartják meg.

A munkálatok teljes befejezéséig, 2020 decemberéig előfordulhatnak hasonló intézkedések - jelezte a katolikus egyházmegye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!