TV műsor

Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Választás 2018, 2017.07.20

Két településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: a Fejér megyei Óbarokon és a Vas megyei Répceszentgyörgyön. Mindkét községben a polgármester lemondása miatt kellett a voksolást kiírni.

Óbarokon a független Borbíró Mihály - aki 2006 óta látta el a polgármesteri tisztséget - április 30-án mondott le. Az időközi választáson három független jelölt indul: Mészáros Kartal, Gyurits Tamás és Hillebrand Dóra. A település választói névjegyzékében 652-en szerepelnek.

Répceszentgyörgyön Ihllye Ilona független polgármester április 20-án, indoklás nélkül mondott le. A voksoláson két jelölt indul: Kovácsné Kelemen Gertrúd Margit jelenlegi alpolgármester függetlenként, Urbán Istvánné pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A község választási névjegyzékében 93-an szerepelnek.

Vasárnap egy települési nemzetiségi választást is tartottak volna Vas megyében, Pankasz községben, de a voksolás jelölt hiányában elmarad, így az ottani roma választók legközelebb a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!