Kétmilliárdos beruházással bővítik a hódmezővásárhelyi kórházat

Belföld, 2020.03.13

Több mint kétmilliárd forintos beruházással bővítik a hódmezővásárhelyi kórházat, az uniós támogatással megvalósuló projekt során korszerű diagnosztikai eszközöket is kap az intézmény - tájékoztatta a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója az MTI-t.

Kallai Árpád közölte, a fejlesztés a szatmárnémeti Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesülettel közösen elnyert román-magyar Interreg pályázatnak köszönhetően valósulhat meg.

A projekt teljes értéke meghaladja a 3 milliárd forintot, ebből a hódmezővásárhelyi intézményre eső rész mintegy 2,3 milliárd forint; nagyobbik része uniós forrás, több mint 300 millió forint pedig a magyar kormány támogatása.

A vásárhelyi kórház járóbeteg-rendelőjét két szinttel bővítik, ahol korszerű belgyógyászati és gyermekosztály kap helyet, a ráépítés lehetővé teszi a tömb hűtés-fűtésének és a légtechnikai rendszerének korszerűsítését is.

A kórházban mintegy 700 millió forintból eszközfejlesztés is megvalósul. Elsősorban a különböző daganatos betegségek korai felismerését segítő berendezéseket vásárolnak, a bőr-, emlő- és tüdőrák szűréséhez szükséges infrastruktúrát javítják. Emellett komplett digitális patológiai műszerparkot kap az intézmény, és korszerűsítik a szív- és érrendszeri megbetegedések korai diagnosztikájához szükséges berendezéseket is.

Szatmárnémetiben a Hódmezővásárhelyen több mint egy évtizede indult Egészséges Vásárhelyért Program tapasztalatait fölhasználva indul prevenciós program. Ennek megvalósítása érdekében új eszközöket vásárolnak, képzéseket és lakossági tájékoztató kampányokat szerveznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!