Kétszámjegyű bővülést vár a Budapest Airport idén a Kínából érkező áru mennyiségében

Belföld, 2018.12.07

A Budapest Airport (BA)kétszámjegyű bővülést vár ebben az évben az előző évihez képest a Kínából érkező áru mennyiségében.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy tavaly 700 millió dollár értékű kínai áru haladt át a budapesti légikikötőn, az idei áruforgalmi számok ismeretében pedig kétszámjegyű további növekedésre van kilátás.

A közlemény szerint a kínai partnerek egyre intenzívebben keresik a helyszínt egy új, kelet-közép európai logisztikai központ számára, a budapesti repülőteret üzemeltető BA vezetői pedig azt szeretnék elérni, hogy a magyar fővárosra essen a választásuk. Hozzátették, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér épülő, CargoCity elnevezésű új árukezelő központja segítheti egy itteni kínai régiós gyűjtő-elosztó logisztikai bázis fejlesztését. A 20 000 négyzetméteres épületet magába foglaló beruházás első ütemét már a jövő év második felében üzembe helyezhetik.

A Budapest Airport az idei év első fél évében 70 ezer tonna árut kezelt, 15 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ferihegyen az elmúlt két évben az utasforgalomnál is nagyobb, 39 százalékos mértékben növekedett a kezelt áru mennyisége, amely új rekordot döntött 2017-ben és elérte a 127 ezer tonnát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!