Kétszázötven millió forintból építenek bölcsődét Eleken

Belföld, 2021.04.14

Új bölcsőde épül a Békés megyei Eleken az uniós Terület-és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 250 millió forintos támogatásból.

Kovács József (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán jelentette be, hogy 14 férőhelyes böcsőde épül a mintegy 4500 lakosú településen. A beruházás célja a "szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének" támogatása - írta a politikus.

Az eleki önkormányzat honlapján fellelhető pályázati leírás szerint a településen 2018 szeptembere óta működött egy 7 gyermek befogadására alkalmas mini bölcsőde, amely azonban már nem fedezte az igényeket, és műszakilag nem volt bővíthető.

Az új, teljesen akadálymentes, egycsoportos oktatási intézményt önkormányzati ingatlanon építik fel, a beruházással három új munkahelyet teremtenek.

Szelezsán György (független) polgármester Facebook-oldalán közölte, a munkaterületet már átadták a közbeszerzésen nyertes kivitelezőnek, egy helyi vállalkozásnak, az Anton Konstrukt Kft.-nek. A munkálatok a jövő héten indulnak, és legkésőbb 2022 szeptemberében átadják az intézményt - írta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!