Kezdődik az SZTE Szabadegyetem új szemesztere

Belföld, 2020.02.11

A hagyományokhoz híven a Házasság hetéhez kapcsolódó előadással szerdán este megkezdődik az SZTE Szabadegyetem tavaszi, immár huszonötödik szemesztere - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Az SZTE közkedvelt ismeretterjesztő programjának következő félévében az egészségtudományé és az egészséges életmódé a főszerep - közölte Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes.

A nyitóelőadást Tapolyai Emőke, a katolikus szeged-csanádi egyházmegye CsaládKözPontjának munkatársa tartja A szexualitás ajándéka és csapdái címmel. Az új szemeszterben rajta kívül több más vendégelőadó - például a Bécsi Napló főszerkesztője, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont irodalomtörténésze - is szót kap. Az előadások zöme, csaknem négyötöde azonban a Szegedi Tudományegyetem oktatóinak és kutatóinak ad lehetőséget arra, hogy megoszthassák az érdeklődőkkel nemzetközi téren is jelentős eredményeiket.

Kiderül például, hogy valóban a hangyák-e földünk urai, szó esik a koraszülés megelőzéséről, diagnózisáról és kezeléséről, de előadást hallhat a közönség Csáth Gézáról és Soren Aabye Kierkegaardról is.

Az előadás része az SZTE Szabadegyetem tantárgynak, a hallgatók kreditpontot kapnak érte. A közönség számára adott a lehetőség arra, hogy közvetlenül kérdéseket tegyenek fel, az előadások pedig - a korábbi szemeszterekhez hasonlatosan - utólag megtekinthetők az SZTE Tudásportálján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!