Kézhigiénia nagyüzemben

Belföld, 2021.04.18

A megfelelő higiéniai feltételeket mind a háztartásokban, mind pedig a műhelyekben, gyárakban, vendéglátó egységekben és a különböző intézményekben szükséges megteremteni. Az ehhez szükséges eszközök kiválasztásakor a használat gyakorisága miatt más szempontokat is érdemes figyelembe venni.

Papírtörlő kendő Nincs ez másként a kéztörlőkkel és az ipari kéztörlő tartókkal sem.  

A megfelelő kézhigiénia

A megfelelő kézhigiéniával sok kórokozótól menthetjük meg nem csak magunkat, hanem a környezetünket is. A betegségeket, fertőzéseket terjesztő vírusok és baktériumok bármely használati tárgyon akár napokig is megtelepedhetnek. A kilincsek, a villanykapcsolók, a billentyűzet és az íróasztalok mellett a különféle munkaeszközök (szerszámok, konyhai eszközök a vendéglátásban, iratok, mappák) is lehetnek „hordozók”. Ezeket a tárgyakat a legtöbbször alapos tisztítással persze lehet fertőtleníteni, de minden egyes érintés után ez sokszor nem kivitelezhető.

Ahhoz, hogy csökkentsük a kórokozók jelenlétét, az alapos kézmosás – a kéz minden hajlatának, az ujjbegyeket és a csuklókat sem kihagyva – mellett a kéztörlést is körültekintően kell elvégezni ahhoz, hogy valóban kórokozóktól mentes legyen a kezünk.

Ez kiemelten fontos a nyilvános helyeken, ahol nap mint nap tömegesen fordulnak meg az emberek. Ezért elengedhetetlen, hogy a mosdót olyan kellékkel szereljük fel, amelyek hosszú távon, nagy igénybevétel mellett is megbízhatóan működnek.  

Az ipari kéztörlők és a kéztörlőtartók jelentősége

Egy forgalmas bevásárlóközpontban vagy egy gyárban naponta akár több száz használatot is ki kell bírnia egy kéztörlő adagolónak. A nagy mennyiségű kéztörlő alapvetően nehéz – hiszen nem lenne praktikus fél óránként tölteni az adagolót –, és a jelentős súly mellett bírnia kell a folyamatos igénybevételt is. Ezért nem mindegy, hogy milyen terhelhetőségűt választunk.  
Milyen egy ideális ipari papírtörlő tartó?

Elsősorban strapabíró a kialakítása, és e mellett nagy kapacitással rendelkezik. Ez amiatt szükséges, mert a kereskedelemben létező legnagyobb méretű törlőkendőket is el kell tudnia bírni.
Attól függően, hogy milyen egység területén kell elhelyezni, elérhetőek nyitott vagy zárt kivitelű berendezések. Ha szükséges, akár falra rögzíthető verziót is választhatunk.
A nagyobb méretű tekercsek fogadására a nyitott papírtörlő tartók az alkalmasak.

Érdemes mind a tartókból, mind pedig az adagolókból a legmasszívabbak közül választani. Amellett, hogy a tekercsnek is több kg-os súlya van, még a nagy igénybevételt is bírniuk kell egy forgalmas helyen. Ezért általában acélból vagy vastag, ABS műanyagból készítik őket.

Ezeknél a tartóknál a papír adagolása kézzel történik, a letépést pedig az adagolón elhelyezett vágókés segíti.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!