Kilakoltatási és részleges végrehajtási moratóriumot sürget a Jobbik

Belföld, 2018.11.07

Azonnali kilakoltatási és - a devizahitelük miatt bajba kerültek számára - részleges végrehajtási moratóriumot sürget a Jobbik - mondta el szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Az ellenzéki politikus szerint a november 15-én induló kilakoltatási moratórium már kései, addig számos család veszítheti el otthonát, megjegyezve, "a családok évének nevezett esztendőben" rekordszámban kérik segítségüket, azt, hogy ellenőrizzék az ezer sebből vérző kilakoltatási folyamatokat.

A "NER rendszerében, a végrehajtók számára kedvező jogi és politikai klímában" megtörténik, hogy már rendezett tartozást akarnak duplán behajtani, jogszerűen bentlakó haszonélvezőt költöztetnek ki, esetleg egy pár tízezer forintos telefonszámla-tartozás miatt veszíti el valaki az otthonát - közölte.

Egyértelmű, hogy teljes felülvizsgálatra szorul a végrehajtási rendszer - jelentette ki Z. Kárpát Dániel. Addig kellene fenntartani a moratóriumot, amíg nem kezdődhet meg egy törvénymódosítás után a devizahitelek forintosítása a felvételkori árfolyamon, amit a Jobbik képviselői meg fognak szavazni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!