Kimagasló összeggel fogadta el idei költségvetését Nagykanizsa közgyűlése

Belföld, 2019.02.14

Minden korábbit meghaladó, több mint 36 milliárd forintos főösszeggel fogadta el a nagykanizsai közgyűlés csütörtökön a város idei költségvetését.

Dénes Sándor polgármester (Fidesz-KDNP) a költségvetésről szóló vitában jelezte: a 36,4 milliárd forintos bevételi főösszeg jelentős része fejlesztésekre szánt összeg, amivel stabil a város működése, ennek ellenére nagyon takarékos gazdálkodást kér és vár mindenkitől. Az ellenzéki oldalon megfogalmazott kritikákra is felelve elmondta: több éves tervezés és előkészület után idén elkezdődhetnek azok a nagyberuházások, amelyeket a Modern városok program keretében fogadtak el még 2015-ben.

Bizzer András, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője azt mondta: példátlan a város történetében a 36 milliárd forintot is meghaladó költségvetési főösszeg. A jelentősebb beruházásokat sorolva kifejtette: 8,7 milliárd forintból valósulhat meg az új sport- és rendezvénycsarnok építése, 6,1 milliárd forintot fordíthatnak új versenyuszoda megépítésére, 4 milliárd forintból kulturális és más rendezvényeknek helyet adó épületként újítják fel az egykori ferences kolostort, 1,3 milliárd forintból pedig a zöld város program keretében a belvárosi Eötvös tér környéke újulhat meg.

A város közgyűlése végül 10 igen szavazat és két ellenzéki tartózkodás mellett fogadta el az idei költségvetést.

A nagykanizsai közgyűlésen köszönt el 20 éves tevékenysége után Karagity Mihály, Horvátország tiszteletbeli nagykanizsai konzulja. Nyugdíjba vonulása kapcsán felidézte, hogy a környéken nagy számban élő horvát kisebbség, illetve a földrajzi elhelyezkedése miatt lett 1999-ben a Zala és Vas megyei illetékességű tiszteletbeli konzul székhelye Nagykanizsán.

Koósz Attila, a tavaly nyáron kinevezett új tiszteletbeli konzul bemutatkozásakor elmondta: reményei szerint a közeljövőben új közúti határátkelő létesülhet Magyarország és Horvátország között, ami már több évtizedes elképzelés a térségben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!