KKM: a Soros-egyetem folytatja a hisztériakeltést

Belföld, 2018.11.21

A Soros-egyetem folytatja a hisztériakeltést, mert abban érdekelt - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán az MTI-vel.

A tárca közleményében hangsúlyozták, hogy a kormány álláspontja változatlan: "Magyarország jogállam, a törvény mindenkire és minden egyetemre, a Soros-egyetemre is egyformán vonatkozik".

A kormány már több Európán kívüli egyetem magyarországi működéséről írt alá megállapodást a felsőoktatási törvénynek megfelelően, "egyedül a Soros-egyetem körül folyik a hisztériakeltés" - írták.

Úgy fogalmaztak, "tudjuk, hogy a Soros-egyetem korábban nem folytatott oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban". "Azt is tudjuk, hogy a Soros-egyetem amerikai +kampusza+ egy faház, a szintén Soros Györgyhöz kötődő Bard College területén, amelynek magas rangú vezetője azt mondta, hogy a Soros-egyetem kurzusait nem az Egyesült Államokban oktatják, szó szerint ez hangzott el: +itt nincs semmi+" - olvasható a közleményben.

A KKM szerint az, ami a CEU-val kapcsolatban zajlik, "egy Soros-féle politikai blöff, egy befolyásolási kísérlet". Emiatt magyarázatot várnak a CEU-tól - áll a tárca közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!