KKM: Magyar Levente bekérette Svédország budapesti nagykövetét

Belföld, 2019.05.10

Bekérette Svédország budapesti nagykövetét Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára - tudatta a KKM pénteken az MTI-vel.

Az államtitkár hangsúlyozta: hazugnak tartják a svéd miniszterelnök szerdai Magyarországot bíráló kijelentéseit. "A svéd miniszterelnök alaptalan vádaskodásait a leghatározottabban visszautasítjuk" - áll a KKM közleményében.

A minisztérium szerint a svéd kormány "bevándorláspárti, azért bírálnak minket, mert nemet mondtunk a migrációra". Ez minden konfliktus alapja - tették hozzá.

A "sorozatos támadásokat" elfogadhatatlannak nevezték felidézve: a közelmúltban a bevándorláspárti svéd szociális miniszter nácizmussal vádolta a magyar kormányt a családtámogatási program miatt. A KKM szerint ebbe a sorba illik a svéd miniszterelnök bírálata.

"Magyarország jövőjéről a magyar emberek döntenek, és nem a svéd kormány" - szögezték le, kiemelve: a magyar emberek kétharmados többséggel választották meg tavaly áprilisban az Orbán-kormányt, "ezt még a svéd miniszterelnöknek is tiszteletben kell tartania".

Mint írták: a svéd miniszterelnök szerdán a parlamentben azt mondta: "az EU többek között kereskedelmet és szabad mozgást foglal magában, ami nagyon jó, de az unió valójában demokratikus államok közössége is. Ezek olyan országok, amelyek tisztelik az emberi jogokat, a szólásszabadságot, a jogállamisági elveket, a szabad médiát, a szabad kutatást, és ezek az értékek most néhány tagállamban veszélyben vannak - Lengyelországban, Romániában, Magyarországon. A politika megzabolázza a médiát és egyetem(ek)et kényszerít bezárásra. Most egy szélsőjobboldali hullám van, és a jobboldali szélsőséges pártok a saját céljaikra kívánják használni az EU-t, ezektől az államoktól inspirálva".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!