Klassz Menza: érvényes a józsefvárosi önkormányzattal kötött közétkeztetési szerződés

Belföld, 2020.07.02

Érvényes a józsefvárosi önkormányzat és a Klassz Menza Kft. közötti szerződés, a cég továbbra is hajlandó ellátni a VIII. kerületben a közétkeztetési feladatokat - közölte a cég ügyvezető igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Demeter László közleményében azt írta, hogy a Közbeszerzési Hatóság eljárást indított a józsefvárosi önkormányzat és az Eurest Étteremüzemeltető Kft. által a közétkeztetési feladatok átmeneti időszakra történő ellátására kötött szerződés miatt. A hatóság kedden semmisnek nyilvánította a szerződést, és az önkormányzatra 50 millió, az Eurest Kft.-re pedig 5 millió forint bírságot szabott ki, mert az új szolgáltató kiválasztása és a szerződés megkötése több ponton is törvénysértő volt - emlékeztetett.

Hangsúlyozta, hogy az eljárás nem a Klassz Menza Kft.-re vonatkozott.

A közlemény szerint Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), a kerület polgármestere múlt csütörtökön a szerződést egyoldalúan érvénytelenné nyilvánította, de azt - írta a cégvezető - csak a bíróság állapíthatja meg.

A Klassz Menza Kft. és az önkormányzat közötti szerződés tehát jelenleg is hatályos - írta Demeter László.

Szilágyi Demeter, a Fidesz józsefvárosi képviselője kedden azt nyilatkozta, hogy Pikó András "a veszélyhelyzet utolsó napjait kihasználva" közétkeztetési szolgáltatás ellátására szerződést kötött egy céggel, amely a múlt héten megbukott egy élelmiszerbiztonsági ellenőrzésen, mert 32 kiló romlott élelmiszert találtak a konyháján.

A Közbeszerzési Hatóság a szerződés miatt vizsgálatot indított, amelynek eredménye szerint az eljárás során nem érvényesült több közbeszerzési alapelv, nem volt jogalapja, hogy az eljárásra csak egy ajánlattevőt hívjanak meg, és az is jogsértő volt, hogy az eljárás a nyilvánosság teljes kizárásával történt - közölte a képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!