Kocsis-Cake Olivio lett a DK környezetvédelmi árnyékkormánybiztosa

Belföld, 2023.01.25

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi parlamenti képviselője, pártigazgatója lett a Demokratikus Koalíció környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosa.

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök szerdán online sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezzel párhuzamosan bővülnek Oláh Lajos környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter feladatkörei, mert ő ezentúl környezetvédelmi, klímaügyi és innovációs árnyékminiszterként dolgozik majd.

Oláh Lajos úgy értékelt, a Fidesz-kormányban nincs normálisan működő tárca vagy terület, az egyik legmostohább pedig a környezetvédelemé.

A Demokratikus Koalícióhoz a múlt héten csatlakozó Kocsis-Cake Olivio arról beszélt, hogy ma Magyarországon "lényegét tekintve (...) nincs állami környezetvédelem". A Fidesz nem látja el ezt a feladatát, sőt, sokszor maga a kormánypárt az, amely veszélyt jelent a környezetre a kiemelt állami beruházások miatt - tette hozzá. Szerinte a kabinetnek nincs elképzelése arról, hogy a súlyosan szennyező és drága fosszilis energiáról hogyan tér át az ország a megújuló energiákra, és nincs széles körű, a lakosság számára elérhető energiahatékonysági támogatási rendszer sem.

Ahhoz, hogy ezeket a problémákat megoldják, kormányváltásra van szükség - szögezte le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!