Költségvetés - DK: ez a topogás költségvetése

Belföld, 2018.06.13

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a szerdán bemutatott 2019-es büdzsé a topogás költségvetése lesz, amely fantáziátlan, koncepciótlan, egy elfáradt, sodródó kormányzat képét mutatja.

Varju László, a párt alelnöke, az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, bár a Fidesz gyors gazdasági növekedést tervez, a költségvetés semmilyen, az emberek számára fontos területen nem képes kezelni az egyre szorongatóbb helyzetet.

Mint írta: Magyarországnak egyetlen célja lehet: európai életet teremteni, bevezetni az eurót és közelebb kerülni az Európai Egyesült Államok eszményéhez. A benyújtott költségvetés azonban ezt a célt nem szolgálja - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kifejtette: a költségvetés nem csökkenti az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra krónikus pénzügyi hiányát, nem olvasható ki belőle, hogy a kormány ezeken a területeken érdemi változást tervezne vagy ajánlana. Állandósul a pedagógus- és orvoshiány, nem kapnak segítséget a hozzátartozóikat otthon ápolók, nem jut több forrás az önkormányzatoknak.

Úgy vélte, a kormány költségvetési tervezete arról tanúskodik, hogy Magyarország egy helyben fog toporogni a következő évben. "Nyoma sincs benne" a megígért haderőfejlesztésnek, nem derül ki belőle, miből finanszíroznák a vitatott bírósági reformot, nem tartalmaz adó- vagy járulékcsökkentést.

Álláspontja szerint a benyújtott javaslat fantáziátlan, koncepciótlan, egy elfáradt, sodródó kormányzat képét mutatja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!