Költségvetés - Gulyás: a cél a dinamikus gazdasági növekedés

Belföld, 2021.05.06

A kormány benyújtotta a jövő évi költségvetés tervezetét, amelynek célja, hogy dinamikus gazdasági növekedést tudjanak biztosítani - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető kiemelte: az idei év végére érhető el az a szint, ahol a gazdaság a koronavírusjárvány kitörésekor volt, és szeretnék, ha 2022-ben folytatódna a növekedés. Magyarország takarékos, a jövőt felélni nem kívánó, konzervatív gazdaságpolitikája bevált - vélekedett.

Hangsúlyozta: az egészségügyben is sikerült új korszakot nyitni, megszüntették a hálapénzt, és jelentős orvosi béremelés volt. Jövőre 769 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, így 11 év alatt több mint megduplázódtak a kiadások - mutatott rá.

Gulyás Gergely kitért rá: az önkormányzatok támogatásáról is döntöttek, a kormány arányos és méltányos módon összesen 23 milliárd forint támogatást ad, ebből 1,7 milliárd forinttal bölcsődék, oktatási és kulturális intézmények megújulásához, megépítéséhez járul hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!