Költségvetés - Halász: a Fidesz támogatja a biztonságos növekedés költségvetését

Belföld, 2018.06.13

A Fidesz támogatja a biztonságos növekedés költségvetését - közölte Halász János, a kormánypárti frakció szóvivője szerdán Budapesten, újságírók előtt, miután a kormány benyújtotta a 2019-es költségvetési törvényjavaslatot.

A jövő évi költségvetés fő célja, hogy megőrizze és erősítse Magyarország biztonságát, fenntartsa a gazdasági növekedést, támogassa a családokat, és újabb lépéseket tegyen a teljes foglalkoztatás irányába - mondta a politikus.

Közölte: a Fidesz e célokkal teljes mértékben egyetért, ezért minden támogatást meg fog adni ahhoz, hogy a tervezett 4000 milliárd forint értékű beruházás megvalósításával jövőre is fenn tudják tartani a 4 százalék feletti gazdasági növekedést.

Emellett a családok támogatásának folytatásaként jövőre tovább emelik a kétgyermekesek családi adókedvezményét. A foglalkoztatás ösztönzéséért pedig tovább csökkentik a munkát terhelő adókat - fejtette ki.

Halász János üdvözölte, hogy Magyarország biztonságának megőrzéséért a kormány megemeli a rendvédelmi és honvédelmi forrásokat, illetve az előrelátó tervezés jegyében az ország tartalékait.

A polgári kormányzás óta Magyarország visszaszerezte gazdasági önrendelkezését, stabilizálta pénzügyi helyzetét, felelős költségvetési gazdálkodást folytat, tartósan alacsonyan tartja az államháztartás hiányát, csökkenő pályára állította az államadósságot, és tartós gazdasági növekedést ért el - sorolta. 2010 óta 12 százalékról 3,8 százalékra csökkent a munkanélküliség, és rekordokat dönt a foglalkoztatás, miközben a bérek hosszú évek óta nem látott ütemben nőnek - tette hozzá.

A frakciószóvivő hangsúlyozta: 2019-ben is meg kell őrizni Magyarország pénzügyi és gazdasági stabilitását, garantálni kell az ország biztonságát, és folyatni kell az adócsökkentéseket a családok és a foglalkoztatás támogatása érdekében. Ezt szolgálja a jövő évi költségvetés - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!