Komáromban nonprofit szolgáltatóház épült

Belföld, 2021.01.18

Komárom központjában 970 millió forintos beruházással elkészült egy nonprofit szolgáltatóház, amelyben család- és gyermekjóléti intézmény, valamint ifjúsági és civil közösségi tér kap helyet - tájékoztatta a település polgármestere hétfőn az MTI-t.

Molnár Attila (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a fejlesztéssel egy kihasználatlan, városközponti területet élesztettek újjá. A szolgáltatóház környezetében családbarát játszóteret építettek, továbbá új közvilágítást, parkolókat és járdákat létesítettek.

Az elhanyagolt - korábban ipari, majd logisztikai szerepet betöltő - ingatlan átalakítására az önkormányzat 570 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott, a város önereje 400 millió forint.

A járványhelyzet elmúltával az épületbe költözik majd a Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézmény, mely az alapfeladatain túl kikapcsolódási lehetőségeket, programokat kínál a városban és a kistérségben élő családok számára.

A szolgáltatóházban megvalósult közösségi tér irodáit és klubhelyiségeit ifjúsági, civil és időseket tömörítő szervezetek vehetik igénybe. A szolgáltatóház elnevezésére pályázatot írt ki Komárom önkormányzata - ismertette a polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!