Kormányszóvivő: nem időszerű most leállítani a Mol Bubit

Belföld, 2020.11.06

A kormányszóvivő szerint a Mol Bubi megújítása szükségszerű, de úgy véli, jelen pillanatban a járvány elleni sikeres védekezés a legfontosabb érv a közbringarendszer időszerűtlen leállítása ellen.

Szentkirályi Alexandra pénteki Facebook-bejegyzésében arra reagált, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai tájékoztatása szerint november végétől szünetel a Mol Bubi a közbringarendszer megújításának előkészítő munkái miatt.

A kormányszóvivő felhívta a figyelmet, hogy miközben egész Európában és Magyarországon is meredeken emelkednek a fertőzésszámok, Budapesten leállítják a közbringarendszert.

Kiemelte: a kormány felkészítette az egészségügyet és számos intézkedést hozott a járvány lassítása érdekében, mint például a parkolás ingyenessé tétele és a járatsűrítés elrendelése.

A kormányszóvivő azt írta: ezen intézkedések célja, hogy csökkentsék a kontaktusok számát. Ebben pedig - mint megjegyezte - az alternatív közlekedési módok, mint a rollerek vagy kerékpárok, hasznosak lehetnek. Fokozottan igaz ez a nagyvárosokban, ahol több millió ember él együtt, dolgozik, vásárol, tömegközlekedéssel utazik - tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra kiemelte továbbá, hogy 2020 tavaszára a MOL Bubinak Budapesten már százezer regisztrált használója volt, ami jól mutatja a program népszerűségét. Arról nem is beszélve, hogy a közbringarendszer is hozzájárul a közösségi közlekedés csúcsidei zsúfoltságának enyhítéséhez és a biztonságos napi közlekedéshez - jegyezte meg a kormányszóvivő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!