Kormányzati segítséget kér a Dunaferrnek a DK

Belföld, 2022.09.20

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal cselekedjen a Dunaferr ügyében.

Dunaferr Kordás László, a párt országgyűlési képviselője egy keddi, online sajtótájékoztatón azt mondta, aggasztó hírek érkeznek arról, hogy a kokszot beszállító cég már nem szállít a Dunaferrnek. Ebből nagyon nagy problémák lesznek, mert ha leáll a gyártás, akkor az nemcsak a 4500 munkavállalót érinti, hanem egész Dunaújvárost - közölte.

A kormány kétféle módon is tudna segíteni - jelentette ki. Az egyik az, ha állami garanciát vállal a beszállítók kifizetésére, a másik pedig az, ha segít az "orbáni infláció, az orbáni gazdasági visszaesés" miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások rezsiszámláinak kifizetésében - fogalmazott.

Az eseményen részt vett Mezei Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, aki azt állította, hogy sokkal nagyobb a baj annál, mint amin az önkormányzat segíteni tudna. A DK elnökségi tagja arról beszélt, hogy ha felelős kormányzás folyna, akkor már régen segíthettek volna az ország legnagyobb ipari vállalatán. "Orbánék hibája lesz", ha a vasmű bezár és több ezer munkavállaló, valamint azok családtagjai is kilátástalan helyzetbe kerülnek - jelentette ki a politikus.

(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!