Koronavírus - MSZP: további kormányzati lépések kellenek a hatástalan kézfertőtlenítő ügyében

Koronavírus, 2020.02.28

Az MSZP országgyűlési képviselője további kormányzati lépéseket, azonnali vizsgálatot sürgetett pénteken, miután kivontak a forgalomból egy hatástalan kézfertőtlenítőt.

Bangóné Borbély Ildikó budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a 24.hu hírportál szerint a kecskeméti Gladiolus Kft. olyan kéztisztító és -fertőtlenítő termékeket forgalmazott, amelyek nem rendelkeznek megfelelő fertőtlenítő hatással.

Elismeréssel beszélt arról, hogy a tisztifőorvos a lehető leghamarabb kivonatta a termékeket a forgalomból, ugyanis azok felhasználása jelentős járvány- és közegészségügyi kockázatot jelent.

Az ellenzéki politikus szerint a fertőtlenítőkből sok helyre jutott, például a kecskeméti szociális intézményekbe, a MÁV-hoz és a Főpolgármesteri Hivatalba is, de a webáruházakon keresztül bárhova kerülhetett.

Bangóné Borbély Ildikó közölte, következménye kell, hogy legyen, ha valaki az emberek egészségén vagy biztonságérzetén nyerészkedik. Elvárják a kormánytól, azonnal rendeljen el vizsgálatot, hogy kiderüljön, mely állami intézmények, hatóságok rendeltek a forgalomból kivont termékekből, majd bontson fel minden szerződést azonnal a kecskeméti céggel - tette hozzá.

Elmondta, az MSZP kezdeményezi a fogyasztóvédelem átfogó vizsgálatát a hasonló kézfertőtlenítő termékekkel kapcsolatban.

Az MSZP-s politikus szólt arról is, hogy a kecskeméti cég az elmúlt években a közbeszerzések nyertesei közé tartozott, azaz "a ner része".

A képviselő jelezte, az MSZP továbbra is támogatja a koronavírus-járvány elleni kormányzati erőfeszítéseket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!