Korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a Békés Megyei Központi Kórházban

Belföld, 2022.05.05

Csaknem 300 millió forint uniós támogatásból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a Békés Megyei Központi Kórházban - tájékoztatta a békéscsabai intézmény csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a 290,2 millió forintot az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből nyerték el.

A támogatásból korszerűsítik a mintegy 4170 négyzetméter alapterületű járóbeteg-szakrendelőt: szigetelik a tetőt, LED-esre cserélik a világítást, felújítják a vizesblokkokat.

Emellett 16 orvosszakmai területen javulnak az infrastrukturális feltételek: új, digitális röntgenkészüléket, urológiai ultrahangkészüléket, továbbá a szemészeti és a szájsebészeti szakellátásban használatos kézi műszereket szereznek be a forrásból. Így korábban lehet diagnosztizálni egyes betegségeket, megelőzhetővé válnak a társbetegségek, csökkenthetővé a szövődmények.

A fejlesztést a jövő év május végéig kell befejezni - írták.

A Békés Megyei Központi Kórház Magyarország negyedik legnagyobb kórházaként mintegy háromszázezer lakos egészségügyi szakellátásáért felel. A közfinanszírozott fekvőbeteg-ellátás kapacitása 1978 ágy, a fekvőbetegek és a járóbetegek ellátását mintegy háromezer munkatárs biztosítja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!