Korszerűsítik a miskolci jezsuita gimnáziumot

Belföld, 2018.07.25

Pályázaton nyert csaknem 600 millió forintból korszerűsítik Miskolcon a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium oktatási infrastruktúráját a Széchenyi 2020 program keretében - tájékoztatta szerdán a jezsuita rend az MTI-t.

A közlemény szerint multifunkciós kreatív közösségi teret hoznak létre, két emelettel bővítik a Szent József épületet, valamint újabb napelemeket helyeznek el.

A Szent József épület új emeletein három természettudományos tanterem kap helyet szertárakkal, és három tanterem méretű foglalkoztatót, közösségi célú helyiséget alakítanak ki.

Az iskola folyamatos bővülésével párhuzamosan a diákság igényei is megnőttek, így felmerült az igény egy multifunkcionális terem kialakítására, mivel az intézménynek nincs aulája. A multifunkcionális terem egyrészt nagyobb iskolai rendezvények lebonyolítására szolgál, másrészt osztott, mozdítható fala segítségével osztályteremmé is alakítható, ami elengedhetetlen az iskola létszámának jelentős bővülése miatt - írták.

Kitértek arra is, hogy a beruházás orvosolja az "égető napi gondokat" és helyet ad a templomtérhez kapcsolódó rendezvényeknek is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!