Korszerűsödött a kerékpárút-hálózat Tószegen

Belföld, 2022.12.03

Három év alatt mintegy 400 millió forintból korszerűsödött a belterületi kerékpárút-hálózat Tószegen, illetve a község és Szolnok közötti kerékpárút hiányzó szakasza is megépült - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Gyuricza Miklós (független) elmondta: 2019 óta mintegy öt kilométer kerékpárút épült vagy újult meg a településen. A beruházások 250 millió forint értékben különböző pályázati forrásokból - köztük a Magyar Falu Program támogatásából -, illetve 150 millió forint önkormányzati önerő felhasználásával valósultak meg - tette hozzá.

Elsőként megépült a Tószeg és Szolnok közötti kerékpárút még hiányzó része, majd a helyi kerékpárgyár és az Attila úti élelmiszerüzlet közötti belterületi szakasz újult meg. A harmadik ütemben a temető előtti kerékpárutat építették át, kicserélték alatta a vízvezeték hálózatot is a szakemberek - fűzte hozzá. A beruházás negyedik szakaszában a Vörösmarty út és a Kinizsi út közötti kerékpárútszakasz újult meg, az ötödik ütemben pedig a fejlesztésből korábban kimaradt belterületi szakasz készült el.

A polgármester elmondta, hogy terveik szerint a kerékpárutat Tiszakécske irányába építik tovább.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!