Kortárs fotográfusok táncművészeti képeiből nyílik kiállítás Szegeden

Belföld, 2019.12.04

Kortárs fotográfusok táncművészeti képeiből nyílik tárlat pénteken a szegedi Reök-palotában

Nátyi Róbert művészettörténész a TáncKépek című kiállítás anyagát bemutató szerdai sajtóbejáráson elmondta, hogy az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a fotográfia. Hagyomány, hogy a Reök-palota kiállításainak sorát az év végén fotókiállítás zárja, 2016-ban az egyik leghíresebb kortárs cseh fotóművész, Jan Saudek, tavaly a 20. század első felének szegedi fotográfusnője, Bäck Manci képeit láthatta a közönség.

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel (MANK) közösen rendezett, pénteken nyíló kiállítás a tánc művészetét járja körbe a fotográfia eszközeivel. A tárlat anyagát Eifert János válogatta, 45 kortárs művész több mint hetven alkotását mutatják be.

A 2001-től napjainkig készült képeken zömében professzionális művészek versenytánc, néptánc, klasszikus és kortárs balett produkcióit örökítették meg. A tánc hangulatát, eufóriáját visszaadó képeket autonóm alkotásként láthatják a szecessziós palota emeleti termeiben a látogatók - közölte a szakember.

A hazai táncművészet elmúlt két évtizedének emlékei mellett a tárlat egyfajta metszetet ad a kortárs fotográfiáról is - mondta Nátyi Róbert.

A kiállítás fotóin feltűnnek a Szegedi Kortárs Balett művészei és a képek készítői között szerepel Dusha Béla szegedi fotóművész is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!