Kövér László részvétét fejezte ki törökországi földrengéssorozat áldozatai hozzátartozóinak

Belföld, 2023.02.06

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a magyar törvényhozás nevében együttérzését fejezte ki és részvétét nyilvánította a hétfő hajnalban Dél-Törökországot sújtó rendkívüli erősségű földrengéssorozat áldozatai hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes gyógyulást kívánt.

A házelnök Mustafa Sentopnak, a Török Nagy nemzetgyűlés elnökének küldött részvét-táviratában, amelyet az MTI-hez is eljuttattak, azt írta: mély megrendüléssel értesült a rendkívüli erősségű földrengéssorozatról, amelynek következtében Törökország nagyszámú polgára vesztette életét, több százan megsérültek, és hatalmas károk keletkeztek.

"Engedje meg, hogy ebből a szomorú alkalomból kifejezzem a magyar Országgyűlés nevében szívből jövő együttérzésem és őszinte részvétem az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes gyógyulást kívánjak" - olvasható a dokumentumban.

Kövér László egyúttal arról biztosította hivatali partnerét, hogy "a baráti török nép ezen nehéz időkben is számíthat a magyar fél segítségére és támogatására".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!