Közös zónabérletet vezet be a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz Dunaharasztiban

Belföld, 2020.09.30

Közös helyközi közösségi közlekedési bérletet vezet be október elsején a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz a főváros dél-pesti agglomerációban, az egyesített zónabérlettel először a dunaharasztiak utazhatnak - közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

A vasúttársaság honlapján közzétett közleményben kiemelték, a Dunaharaszti közös zónabérlettel kiszámíthatóbbá, egyszerűbbé, kényelmesebbé válik a városban és térségében élők napi ingázása.

Hangsúlyozzák, a MÁV-csoport a Volánbusz integrálásával ­- a MÁV-Starttal és a MÁV-HÉV-vel közösen - összehangolt rendszer és menetrend bevezetését tűzte ki célul. Az egységes irányítás megteremtése teszi lehetővé, hogy a jövőben az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedési közszolgáltatás színvonala, a városi és elővárosi forgalom a környezetkímélő közösségi közlekedésre terelődjön.

Ismertetik, hogy a Dunaharaszti zónabérlet a három szolgáltató járatain használható fel. A 9580 forintba kerülő Dunaharaszti zónabérlet a dél-pesti agglomerációban kiválthatja a különböző útvonalakon közlekedő, más-más településrészeket érintő területen közlekedő járatokra érvényes 30 napos dolgozóbérleteket.

A Dunaharaszti zónabérletet a bevezetéskor a MÁV mobilalkalmazás új, "Térségi és városi jegyek" menüpontjában, elektronikus bérletigazolványhoz kötve, és a vasúttársaság pénztáraiban lehet megvásárolni. A három szolgáltató közel azonos távolságú, jellemzően a főváros közigazgatási határától 10 kilométeres díjövezetbe eső szakaszokat fed le a területen, ezért a 9580 forintos zónabérlet a 10 kilométerre érvényes dolgozóbérlet árának felel meg - írják a közleményben.

Az új termék Budapest-bérlettel a Dunaharasztin megálló vonatokon Soroksártól, a 632-es, 633-as, 654-es, 655-ös, 656-os, 660-as és 661-es Volánbusz-járaton, továbbá a H6-os HÉV-en Milleniumteleptől Dunaharaszti külsőig Budapest-bérlet nélkül is érvényes.

Felidézik, hogy a MÁV vállalatcsoportba tartozó MÁV-Start, MÁV-HÉV és a Volánbusz első lépésként a nyáron vezette be a Dunakanyarban a közös napijegyet a MAHART-tal. A kirándulásokhoz biztosított lehetőséggel két hónap alatt több mint kétezren éltek, a napijegy október végéig hétvégente és október 23-án vehető igénybe.

A MÁV-csoport a megrendelő minisztériummal közösen a következő hónapokban értékeli a zónabérlet bevezetésének tapasztalatait. A vasúttársaság megvizsgálja a tanuló zónabérletek bevezetésének és más elővárosi térségben hasonló konstrukció alkalmazásának a lehetőségét is. Az intézkedés a teljes tarifaközösség felé vezető első lépés, a tervek szerint 2022-től egyfajta bérlettel, vagy jeggyel lehet majd utazni bármelyik államilag finanszírozott közösségi közlekedési eszközön - írja a MÁV közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!