Közösségi terek újulnak meg több mint negyedmilliárd forintból Nyíregyházán

Belföld, 2019.07.23

Európai uniós forrásból három kedvelt közösségi-szabadidős tér újul meg mintegy 268 millió forintból Nyíregyházán - közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.

A helyhatóság a százszázalékos, vissza nem térítendő támogatásból az Alvégesi Művelődési Ház, a Kölyökvár és a Robinson domb újulhat meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert forrásból a Nyíregyháza déli részén fekvő művelődési ház hőszigetelést kap, korszerűsítik a tetőszerkezetet, a fűtési rendszert és a vizesblokkokat, valamint akadálymentesítik az 1950-es években emelt épületet.

Hasonló rekonstrukciós munkálatok indulnak a belvárosban lévő Kölyökvárban is, a kiszolgálóhelyiségek mellett megújítják a nagyterem karzatát, megerősítik a födémszerkezetet, kicserélik a nyílászárókat és a fűtőtesteket.

Az 1976-ban, a jósavárosi lakótelep építésekor a házak alapozásánál kitermelt földből létrehozott Robinson dombon a már meglévő pihenőpark, kondipark és játszótér területét rendezik át, négytornyú mászóvárat és iker óriáscsúszdát is építenek.

A beruházások a tervek szerint novemberre fejeződnek be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!