KR NNI: több mint húsz éve történt gyilkosság ügyében fogtak el egy kecskeméti és nagyvenyimi férfit

Belföld, 2022.12.01

Több mint húsz éve történt emberölés ügyében fogott el egy 49 éves nagyvenyimi és egy 47 éves kecskeméti férfit a rendőrség - tájékoztatott a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu-n. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte mindkét férfi letartóztatását.

A közlemény felidézte, hogy 2000. október 1-én hajnalban a kecskeméti Izsáki úti Silver diszkóban az egyik vendéget a szórakozóhely biztonsági munkatársai bántalmazták, majd kivezették az épületből. A 24 éves fiatalembert nem sokkal később a közelben lévő vasúti síneken egy vonat halálra gázolta. "Az ügyben akkor indított államigazgatási eljárás - elsősorban az igazságügyi orvosszakértő szakvéleményére alapozva - idegenkezűséget nem állapított meg, így az eljárást megszüntették" - írták.

Mint hozzátették, később a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályán egy orgazdaság miatt folytatott nyomozás során olyan információk jutottak a rendőrség tudomására, amely szerint a férfi halála nem egyszerű baleset volt, ezért nyomozást indítottak aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja miatt.

Az eljárást a KR NNI nyomozó főosztálya vette át: az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte - részletezte a kommüniké.

Úgy folytatták: a nyomozók begyűjtöttek minden bizonyítékot, mintegy száz tanút kutattak fel, és a vallomások azt támasztották alá, hogy két férfi esetében az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja megalapozott.

A rendőrség közölte, hogy a 47 éves N. Tamást kecskeméti otthona közelében és a 49 éves V. Lajost nagyvenyimi munkahelye előtt kedd hajnalban fogták el. Mindkettőjük otthonában kutatást tartottak, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket.

A két gyanúsítottat a KR NNI bűnügyi őrizetbe vette, majd kezdeményezte letartóztatásukat - közölte a rendőrség arra is kitérve, hogy az ügy további részleteiről csak a későbbiekben, a nyomozás előrehaladtával tudnak tájékoztatást adni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közölte: indítványozták a két férfi letartóztatását, mert "a terhükre rótt kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökésük, elrejtőzésük veszélye".

Hozzátették: a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyetértve csütörtökön elrendelte mindkét férfi letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, ezért a döntés nem végleges.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!