Kulturális céloknak is megfelelő tornacsarnokot adtak át Miskolcon

Belföld, 2019.09.13

Oktatási, kulturális és szabadidős komplex fejlesztés valósult meg Miskolcon a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban: az avasi lakótelepen élőknek is nyitott, közösségi, kulturális feladatokat is ellátó, 1,45 milliárd forintból létrejött Közös-Tér Központot pénteken adták át.

Kulturális céloknak is megfelelő tornacsarnokot adtak át Miskolcon Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az átadás előtt az MTI-nek azt mondta: nagyon fontos az állami és egyházi iskolák, gimnáziumok "kisugárzása" minden településen, így Miskolcon is.

Úgy fogalmazott: itt és most a jezsuita szerzetesrend vezetésével épült meg ez a komplexum, "ez a csodálatos tornacsarnok", amelyet nemcsak az iskola diákjai, hanem a lakótelepen élők is használhatnak.

Kiemelte: ez a gimnázium volt az első Magyarországon, amely bevezette az iskolai közösségi szolgálatot, munkát. Ez hatalmas változást hozott az országban, a fiatalok gondolkodásában is - tette hozzá az államtitkár.

Soltész Miklós fontosnak nevezte azt is, hogy egy-egy iskola, közösség a tágabb környezetére is hatást gyakoroljon.

Az új közösségi tér helyet ad a gimnázium mindennapos testnevelésóráinak, emellett különböző versenysportok művelői és a lakosság rendelkezésére is áll majd. A létesítményben keresztben két szabványméretű kosárlabdapályát, a játéktér közepén egy centerpályát alakítottak ki elektromotorral leereszthető palánkrendszerrel, ami lehetőséget ad kosár-, kézi-, röplabda- és futsalmérkőzések megrendezésére is.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Kulturális céloknak is megfelelő tornacsarnokot adtak át Miskolcon Kulturális céloknak is megfelelő tornacsarnokot adtak át Miskolcon Kulturális céloknak is megfelelő tornacsarnokot adtak át Miskolcon Kulturális céloknak is megfelelő tornacsarnokot adtak át Miskolcon Kulturális céloknak is megfelelő tornacsarnokot adtak át Miskolcon
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!