Kvótareferendum - Részvételre és érvénytelen szavazat leadására szólítanak fel a szombathelyi szocialisták

Belföld, 2016.09.06

Az október 2-ai kvótanépszavazáson való részvételre és érvénytelen szavazat leadására buzdítják a baloldali szavazókat a szombathelyi szocialisták - mondta el Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi szervezetének elnöke, önkormányzati közgyűlési frakcióvezető keddi sajtótájékoztatóján a vasi megyeszékhelyen.

Hangsúlyozta: a népszavazás intézménye demokratikus vívmány, ezért most is fontosnak tartják, hogy a baloldali szavazók részt vegyenek a referendumon, de álláspontjuk szerint a feltett kérdésre nem adható jó válasz, ezért arra kérik támogatóikat, adjanak le érvénytelen voksot.

Az MSZP országos szinten a népszavazás bojkottjára szólította fel híveit.

"A választók természetesen dönthetnek úgy is, hogy otthon maradnak, de a véleménynyilvánításnak szerintünk a részvétel és az érvénytelen szavazat leadása is egyik módja lehet" - mondta.

Hozzáfűzte: a szombathelyi szervezet népszavazással kapcsolatos álláspontjáról szavazattöbbséggel döntöttek, és a következő hetekben a kampány során is ezt fogják képviselni.

Czeglédy Csaba emlékeztetett arra, hogy Szombathelyen a korábbi szavazásokon érdemi választási visszaélés nem történt, ezért nem tart attól, hogy a szavazatszámlálásnál visszaélnek az üresen bedobott szavazólapokkal.

Hozzátette: a népszavazással kapcsolatban van egy félelem, mert elképzelhető, hogy a Fidesz delegáltjai, a "választási névjegyzéket nézegetve", láthatják, ki nem ment el szavazni, és erről beszámolhatnak megbízóiknak.

"Aki tehát fenyegetve érzi magát vagy családját, az menjen el szavazni, hogy a szavazófülke magányában mi történik, azt már nem tudják ellenőrizni" - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!