Lakhelyelhagyási tilalom alá került a vesztegetéssel gyanúsított zalai orvos

Belföld, 2021.10.15

A bíróság döntése szerint egy hónapig nem hagyhatja el lakóhelyét az a zalaegerszegi orvos, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

Bartalné Mentes Judit tájékoztatása szerint a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája csütörtökön rendelte el a bűnügyi felügyeletet.

A jogerős végzés értelmében a gyanúsított - a zaol.hu információja szerint egy zalaegerszegi szülészorvos - különengedély nélkül nem hagyhatja el a lakóhelyét, és a tartózkodási helyét nem változtathatja meg. Az indoklás szerint fennáll a veszélye, hogy a gyanúsított kivonná magát az eljárás alól, továbbá más egészségügyi intézményben újabb, hasonló jellegű bűncselekményt követne el.

A bűnügyi felügyelet az elsőfokú bíróság előkészítő tárgyaláson hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapig tart.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közlése szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult eljárás az orvos ellen, aki a magánpraxisába tartozó pácienseket telefonos egyeztetés után az egyik zalai - közelebbről meg nem nevezett - állami kórház ultrahangos vizsgálóhelyiségébe rendelte be. A kórház alkalmazottjaként munkaidőben vagy ügyeleti időben látta el a betegeket, a kórházban végzett vizsgálatokért pedig pénzt kért, amivel megszegte az egészségügyi jogviszonyával kapcsolatos kötelességét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!