Lánchíd - Volner: Karácsony menekül a felújításról szóló kérdések elől

Belföld, 2021.02.05

Volner János szerint Karácsony Gergely főpolgármester menekül azok elől a kérdések elől, amelyek azt firtatják: miért változtak kedvezőtlenül a Lánchíd felújításának anyagi feltételei.

A független országgyűlési képviselő, a Volner Párt elnöke pénteken az M1 aktuális csatornának elmondta: több kérdést is megfogalmaztak a városvezetőnek, aki "menekülő, kitérő magatartásával gyakorlatilag semmire nem tudott válaszolni". Arra sem, hogy miért kerül a Lánchíd felújítása 5 milliárd forinttal többe az adófizető polgároknak, mint amennyibe Tarlós Istvánnál került volna, illetve az önkormányzat miért fizet ötvenhatszor akkora összegű előleget, mint amannyit a Tarlós István vezette Budapest fizetett volna - fűzte hozzá.

Felidézte: a Volner Párt bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnak arról, hogy ebben az ügyben ilyen visszásságokat tapasztaltak, és azt kérték, állítsa meg a szervezet a közbeszerzés lefolyását, mivel ilyen feltételek mellett semmilyen versenyről nem lehet szó.

Ha a Lánchíd felújításával kapcsolatban nem kapnak megnyugtató válaszokat, a nyomozóhatóságokhoz fordulnak annak érdekében, hogy "állapítsa meg: történt-e bűncselekmény ebben az ügyben, és ha igen, akkor ki követte el, kihez kerül az az ötmilliárd forint, amivel többe kerül ez a közbeszerzés" - közölte.

Volner János jelezte, a nap folyamán kapta meg az ügyészség értesítését arról, hogy két büntetőfeljelentésével kapcsolatban is nyomozást indítottak. Az egyiket a XIV. kerületi önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatban tette abban az időszakban, amikor Karácsony Gergely volt a polgármester. A másik feljelentésről elmondta: az arra a kispesti ügyre vonatkozik, ahol "a kerület különböző vezető baloldali tisztségviselői erősen bűncselekménygyanús kijelentéseket tettek".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!