Lépj ki a megszokott dolgokból!

Belföld, 2021.06.22

Számos okos ember elmondta már, amit most a pszichológusok is megerősítenek: ha mindig ugyanazt csinálod, mindig ugyanazt az eredményt kapod.

Sétálás
Mi a közös az alábbiakban?

  • Üzleti megbeszélést folytatsz egy partnereddel.
  • Születésnapot, ballagást, esküvőt tervezel, és a részleteket egyezteted le.
  • Egy barátoddal, barátnőddel találkát szervezel, hogy bepótoljátok, ami az elmúlt időszakban kimaradt, és felvegyétek a fonalat, kivel mi történik.

A közös ezekben az alkalmakban az, hogy szinte biztosan egy helyben ülve egy tárgyalóteremben, egy kávézó teraszán vagy egy étterem kerthelyiségében történnek.

A videopszichologus.hu pszichológusai szerint pedig nem kellene mindig így lennie.

Sétáld ki magadból a megszokást!

Merj kilépni a megszokásból, vezesd be az életedbe a szokatlant. 

Számos okos ember elmondta már, amit most a pszichológusok is megerősítenek: ha mindig ugyanazt csinálod, mindig ugyanazt az eredményt kapod. Ha mersz változást eszközölni, ha mersz új útra térni, azok új felismeréseket, új lehetőségeket hoznak, és új kapukat nyitnak ki előtted.

Képzeld el a fenti üzleti tárgyalást sétálva: miközben egy kellemes parkban sétáltok, nem csak a kettőtök közti tárgyalópozícióból származó feszültség száll el, de az erőltetett kezdeti csevegés sem okoz majd kínt, hiszen számos történés, természeti szépség vesz körül titeket, ami mind témát ad.

A kötetlenebb hangulat, a fizikai mozgás, a rendkívüli körülmények olyan energiákat szabadítanak fel benned és partneredben, amik biztosan gyorsabban juttatnak el titeket a megoldásig, mintha egy fehérre meszelt, rideg tárgyalóban feszengenétek.

Ezért megéri sétára indulni, ugye?

Mire tanít a séta?

A régi nagy tanítók és gondolkodók soha nem ülve tanítottak. Minden tanítvánnyal sétára indultak, mert tudták, a séta felélénkíti az elmét, gondolkodásra, elmélkedésre ösztönöz, ezáltal minden új ismeretre nyitottabbak vagyunk. 

További nagy előny, hogy kiszakadva a hétköznapi életünkből tágítjuk a teret, így egyrészt koncentráltabban tudunk gondolkozni, másrészt gondolataink szó szerint falak és keretek nélkül szárnyalhatnak.

El is felejtetted már, hogy ezek az egyszerű dolgok milyen nagyszerűek tudnak lenni? Emlékeztesd hát magad, akár szakértők segítségével!

Az élet apró örömei

A mai rohanó világban egyre nehezebbé válik megállni egy-egy pillanatra, hogy megcsodáljunk egy szép virágot, gyönyörködjünk a vadkacsák kecses mozgásában, vagy csak mindent kikapcsolva élvezzük saját magunk vagy partnerünk társaságát.

A séta ebbe a megállásba segít téged belevezetni, hogy nyugodtan lépegetve, mély lélegzeteket véve lelassítsd magad, élvezd a pillanatot, mielőtt tovaszáll.

Egy húszperces séta is olyan energiákat szabadít fel bennünk, ami után feltöltődve, megoldásokkal, új meglátásokkal eltelve tudunk visszatérni a saját életünkbe. Jóllehet, a videopszichologus.hu szakemberei kizárólag az online térben elérhetőek, megannyi hasonló jó tanáccsal tudnak ellátni, hogy életedet teljesebben és jobb minőségben tud megélni.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!