Letették az onkodiagnosztikai központ alapkövét az onkológiai intézetben

Belföld, 2022.04.01

Letették a több mint 30 milliárd forintból megépülő onkodiagnosztikai központ alapkövét az Országos Onkológiai Intézet (OOI) területén pénteken.

Letették az onkodiagnosztikai központ alapkövét az onkológiai intézetben Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arról beszélt: ahhoz, hogy az intézet a daganatos betegségek diagnosztikai, terápiás és oktatási központjaként teljes mértékben elláthassa feladatát, hiányzott egy olyan részleg, amely az országban kialakított onkológiai ellátás rendszerét kiszolgálja a legmodernebb diagnosztikai és ellátási lehetőségekkel.

Úgy fogalmazott, a beruházással az onkológiai intézet hiánytalanul be tudja majd tölteni országos feladatát, és a Közép-kelet-európai Onkológiai Akadémiának is olyan színvonalú központja lesz, amely minden részlegében összevethető az európai vagy amerikai intézetekkel.

Polgár Csaba, az OOI főigazgatója elmondta, a 14 ezer négyzetméteres, többszintes és mélygarázzsal megépülő központra régóta várt a szakma. Az új épületben az onkológiai betegek diagnosztikai vizsgálatai egy-két nap alatt elvégezhetők lesznek, és a létesítmény az onkológiai telemedicinában is fontos szerepet kap.

A földszinten helyezik el a képalkotó diagnosztikát, az első emeleten a patológiai, citológiai részleget, a második emeleten kutatóosztályokat, a legfelső szinten pedig az országos telemedicina központ kap helyet - ismertette. Ezen kívül jelentős fejlesztés lesz az informatikai rendszerben is.

Hozzátette: a kiviteli tervek elkészültek, a pályáztatás elindult.

A XII. kerületben lévő onkológiai intézet Gyógyfű és Kékgolyó utca által határolt területén megvalósuló beruházás alapkövét Kásler Miklós miniszter és Polgár Csaba főigazgató helyezte el.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Letették az onkodiagnosztikai központ alapkövét az onkológiai intézetben Letették az onkodiagnosztikai központ alapkövét az onkológiai intézetben Letették az onkodiagnosztikai központ alapkövét az onkológiai intézetben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!