Levélben gratulált Áder János köztársasági elnök Ukrajna megválasztott elnökének

Belföld, 2019.04.23

Levélben gratulált Áder János köztársasági elnök Volodimir Zelenszkijnek, Ukrajna megválasztott elnökének - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a levélben Áder János gratulált a "nagy fölénnyel elért" választási győzelemhez és közölte: Magyarország számára rendkívül fontos, hogy legnagyobb szomszédja stabil, demokratikus és virágzó állam legyen. "A magyar nép mindig rokonszenvvel követte, és tevőlegesen is támogatta az ukrán nemzet törekvéseit a független, az európai értékrend szerinti működő, a népek és nemzetiségek harmonikus együttélését biztosító ország felépítésére" - fogalmazott Áder János.

Levelében bizodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az új elnök beiktatása új és ígéretes fejeztet nyit a két ország kapcsolataiban, amelynek alakításában továbbra is "hídépítő szerep" illeti meg a kárpátaljai magyarságot és a magyarországi ukrán közösséget.

Áder János megerősítette: kész az együttműködésre a megválasztott elnökkel és bízik abban, hogy az államfői dialógus felújításával személyesen és hozzá tudnak majd járulni a magyar-ukrán kapcsolatok szorosabbra fűzéséhez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!