Lezárták a lillafüredi Szinva-forrást a víz minőségének romlása miatt

Belföld, 2021.08.27

Lezárták a lillafüredi Szinva-forrást, mert az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt romlott a víz minősége - közölte a miskolci polgármesteri hivatal pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Miskolc az ivóvizét a bükki karsztvízművekből kapja, a lillafüredi Szinva-forráscsoport Lillafüred, Felső- és Alsó-Hámoron kívül Miskolc nyugati részének vízellátását, valamint a Borsodvíz Zrt. felé átadva Bükkszentkereszt, Répáshuta ivóvizét biztosítja.

Hangsúlyozták, hogy a MIVÍZ Kft. nagy létszámú szakembergárdát vont össze, hogy az ivóvíz-szolgáltatás a fogyasztóknak zavartalanul fennmaradjon.

A Szinva-forrás lillafüredi, Felső-Hámor, Alsó-Hámor vízellátási területén a vízszolgáltatás biztosításáért a szükséges ivóvíz pótlását vízkormányzással, illetve lajtkocsis vízpótlással biztosítja a cég - írták.

Kiemelték: a MIVÍZ Kft. ellátási területén jelenleg zavartalan, folyamatos az ivóvízellátás, a víz minősége megfelelő, a víz fogyasztható, azt a biztonsági figyelőrendszer folyamatosan ellenőrzi.

A cég arra kéri az érintett terület fogyasztóit, hogy a nagyobb vízigénnyel járó tevékenységeket - ha lehetséges - a Szinva-forrás "visszakapcsolása" utáni időszakra ütemezzék.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!