LMP: a költségvetésben jusson a klímavédelemre is!

Belföld, 2019.06.24

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy a 2020-as költségvetésben biztosítson keretet a klímavédelemre - mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfőn, sajtótájékoztatón.

Schmuck Erzsébet kijelentette: a klímaváltozás hatásait Magyarországon idén mindenki megtapasztalhatta a több hónapos aszály, a kártevők elszaporodása, az özönvízszerű esőzések és a jelentős terméskiesés, valamint a zöldségek, gyümölcsök drágulása által.

A politikus emlékeztetett pártja sokszor hangoztatott javaslatára arról, hogy az uniós források jelentős részét arra kellene fordítani, hogy a magyar mezőgazdaság felkészülhessen a klímaváltozás következményeire. Sérelmezte ugyanakkor, hogy ez nem történt meg, miközben 2020 után várhatóan jelentősen csökkennek majd az agrártámogatások.

A kormány még mindig nem fogta fel, hogy nemcsak uniós nyomásról van szó, hanem a józan ész alapján is a legsürgetőbb feladat a klímaváltozás elleni küzdelem - fogalmazott.

Közölte: erre Magyarországon sem a biztosítók, sem a katasztrófavédelem, sem az önkormányzatok, sem a kormány, sem az emberek nem készültek fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!