LMP: a kormány álljon el a Fudan Egyetem tervétől!

Belföld, 2021.04.14

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy álljon el a Fudan Egyetem tervétől, amely az ellenzéki párt szerint az évszázad harmadik legrosszabb üzlete lenne a Paks II. beruházás és a Budapest-Belgrád vasútvonalfejlesztés mellett.

Kanász-Nagy Máté társelnök szerdán, az egyetem esetleges helyszínén, a főváros IX. kerületének rozsdaövezetében tartott online sajtótájékoztatóján a kínaiak trójai falovának nevezte a projektet, amely szerinte Kína gyarmatosítási érdekét szolgálja.

Bírálta a miniszterelnököt, aki bár folyamatosan a nemzeti függetlenségre hivatkozik, szerinte a kínai érdekeket szolgálja, nem pedig a magyar diákokét. Ráadásul a megvalósításhoz szükséges 500 milliárd forintos hitelt a magyar adófizetőknek kell majd kifizetniük - sérelmezte.

Az LMP mindenben támogatja Karácsony Gergely főpolgármester törekvéseit, hogy ez az egyetem ne valósulhasson meg - szögezte le.

Ferenczi István, az ellenzéki párt budapesti elnöke azt mondta: a Fudan Egyetem azt a ferencvárosi diákvárost veszélyezteti, ami több tízezer magyar diáknak és oktatónak biztosítana volna megfizethető, jó minőségű lakhatást, és egy példaértékű barnamezős beruházás lehetne.

Azt kérdezte: miután a kormány a saját Budapesti Fejlesztési Központjának projektjét "kaszálja el", mennyire vehető komolyan bármi, amit a budapesti fejlesztésekért felelős államtitkárság és annak vezetője, Fürjes Balázs mond?
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!