LMP: a kormány haladéktalanul oldja meg a Honvédkórház problémáit!

Belföld, 2018.12.14

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul számolja fel "a Honvédkórházban kialakult áldatlan állapotokat", amelyek az ellenzéki párt társelnöke szerint nemcsak mintegy másfél millió ember ellátását veszélyeztetik, de az ország védelmi képességeit is rontják.

Demeter Márta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: felül kell vizsgálni a túlterhelt kórház ellátási kötelezettségét; le kell váltani az intézmény parancsnokát, és az egészségügy területén jártas vezetőt kell kinevezni, emellett növelni kell a működéshez és a bérekhez szükséges forrásokat; átláthatóvá kell tenni a működést, a kórházat pedig a háziorvosi rendszer és a szakrendelők megerősítésével tehermentesíteni kell.

A problémákat sorolva elmondta: az intézmény évente több milliárd forintnyi veszteséget halmoz fel, működését pedig az orvosok sorozatos felmondása veszélyezteti. Emiatt már bezárt a koraszülött osztály, és a sürgősségi részleg munkáját is nehezítik a kilépések, a hírek szerint a kórháznak nincs radiológusa.

Demeter Márta kifogásolta, hogy az Országgyűlés honvédelmi bizottsága kezdeményezése ellenére sem foglalkozik a problémával, a kórház parancsnoka nem adott választ a kérdéseire, és a szaktárca államtitkára sem lát gondokat.

Rendkívüli körülmények esetén hogyan tudná a kórház maradéktalanul ellátni a feladatát, ha "békeidőben" sem tudja? - firtatta az ellenzéki politikus, majd kijelentette: a Honvédelmi Minisztérium vezetése alkalmatlan ellátni feladatát.

A társelnök kérdésre az előző napok budapesti tüntetéseivel kapcsolatban azt mondta: mind a véleménynyilvánítás, mind a gyülekezés szabadsága alkotmányos jog, az erőszak ugyanakkor ebbe nem fér bele egyik oldalról sem. Hozzátette: kezdeményezni fogja, hogy a honvédelmi bizottság is foglalkozzon a demonstrációkon történtekkel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!