LMP: a kormánynak nincs valódi "zöld programja"

Belföld, 2020.02.26

Az LMP elnökségének titkára szerint nincs valódi "zöld programja" a kormánynak, hiszen az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentettekből teljes egészében kimaradt a szélenergia hasznosítása.

Kanász-Nagy Máté szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormány társadalom- és gazdaságpolitikája totálisan szembemegy mindenféle zöld gondolattal, és bár a miniszterelnök "most hirtelen úgy viselkedik, mint aki megvilágosodott", a zöld politikájának semmi érvényessége nincs.

A politikus bírálta, hogy a kabinet terve a megújuló energiaforrások hasznosításával kapcsolatban kizárólag a napenergiával foglalkozik, holott az országot egy komplex, a decentralizáción alapuló és a többi energiaforrást is hasznosító programmal lehetne átállítani a kibocsátás-mentességre.

Eközben "a szélerőművek gyakorlatilag be vannak tiltva Magyarországon" - kifogásolta -, pedig azok az egyik legolcsóbb és legtisztább energiatermelők. Megjegyezte: ahhoz képest az atomenergia rendkívül drága, veszélyes és nem fenntartható.

A 21. század a nap- és szélenergiáról szól - szögezte le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!