LMP: a miniszterelnök mellébeszélt

Belföld, 2019.01.10

Az LMP társelnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök fontos, mindannyiunk jövőjét meghatározó politikai kérdésekről szólva mellébeszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Keresztes László Lóránt, aki kuriózumnak nevezte, hogy a kormányfő válaszolt újságírói kérdésekre, mellébeszélésnek nevezte a többi közt a miniszterelnök azon kijelentését, miszerint Európa jövőjét a migrációt támogató és ellenző erők küzdelme határozza meg. Ahogy az európai politikai elit, úgy Orbán Viktor is megmaradt a súlyos kérdés tüneti kezelésénél, nem tárta fel a valódi okokat, és nem adott hatékony megoldást rá - értékelt az ellenzéki politikus.

Az ország szuverenitásának védelmével kapcsolatban Keresztes László Lóránt úgy fogalmazott: az akkor lehetne hatékony, ha az ország erős lenne, 2010 óta azonban minden szempontból gyengült az ország.

Vitatta, hogy az úgynevezett túlóratörvényre nem a munkaerőhiány miatt van szükség. Kijelentette: a kormány az olcsó bérekre és a kiszolgáltatott munkaerőre alapozva ösztönzi a befektetéseket, ez okozza a bérválságot és azt, hogy egyes ágazatok már az összeomlás szélén állnak.

Szólt a paksi bővítésről is, mondván: a Fidesz és a kormány az ország legdrágább beruházása kapcsán minden kérdésben hazudott. Az egyedüli alkalmas megvalósítónak mondott oroszok még az engedélyeket sem tudják megszerezni, és már a miniszterelnök is elismerte a csúszást - folytatta.

Keresztes László Lóránt nem kívánt a Karmelita menzával kapcsolatos kérdésekre válaszolni, szerinte ugyanis a valóban fontos kérdésekről kellene beszélni.

Arra a felvetésre, hogy kizárólag a Jobbik vett részt a pártja által kezdeményezett többpárti egyeztetésen a túlóratörvényről, azt felelte: úgy tűnik, kizárólag ez a két párt veszi igazán komolyan a küzdelmet. Közölte azt is: az ellenzéki pártok között áthidalhatatlan különbségek vannak, a törvény kapcsán azonban egység alakult ki közöttük. Negatív tendenciának nevezte, hogy az ehhez kapcsolódó eseményeken megjelentek olyan politikai együttműködésre vonatkozó üzenetek, amelyek nem csak a "rabszolgatörvényre" vonatkoznak.

Mint mondta, bízik abban, hogy a szakszervezetek nem hátrálnak ki, hanem koordinálják a saját fellépésüket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!