LMP: a szociális dolgozók alapbérét emeljék a pótlékok helyett!

Belföld, 2020.02.22

Az LMP üdvözli a szociális dolgozók pótlékának emelését, ugyanakkor szerintük a kormány e lépése is azt mutatja: nem értette meg, hogy az ágazatban az alapbér emelésére lenne igazán szükség - mondta Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus kifejtette, a szociális szféra a legkevésbé megfizetett állami szektor, ahonnan több mint 10 ezer munkavállaló hiányzik, ezen a helyzeten pedig alapvetően az segítene, ha a kabinet összehangolná a szociális és az egészségügyi bértáblát.

A kormánynak emellett - az elégséges szolgáltatás mértékének meghatározásával - lehetőséget kellene adnia a szociális ágazat szakszervezeteinek a sztrájkra, valamint az itt dolgozóknak is engedélyeznie kellene a kollektív szerződések létrejöttét - mondta.

Ungár Péter, a Demokratikus Koalícóba (DK) átváltó szocialista polgármesterek ügyére vonatkozó kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott, ezek az esetek is bebizonyítják, hogy Gyurcsány Ferenc az ellenzéki összefogás "mantrázása" mögé bújva a "lehető legnagyobb politikai teret" kívánja betölteni az ellenzéki oldalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!