LMP: a természet védelme nem ablakon kidobott pénz

Belföld, 2022.05.22

Az LMP szerint a természet védelme nem ablakon kidobott pénz, hanem "jelenünk és jövőnk, gyermekeink és civilizációnk védelme" - mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Schmuck Erzsébet a biológiai sokféleség nemzetközi napjára felhívva a figyelmet közölte, a magyar folyók természetes árterületeinek több mint 90 százaléka elpusztult, a biológiai sokféleség pedig még a természetvédelmi területek többségén is lassan, de biztosan csökken.

"Saját szemünkkel láthatjuk a felelőtlen ember okozta ökológiai katasztrófát a Sajón, melynek teljes élővilága kipusztult" - hangsúlyozta.

Az LMP politikusa kitért arra is, hogy Magyarországon például a katicabogarak és a fecskék száma is radikálisan csökkent a gazdasági célú erdőirtás, a környezetszennyezés, a városok, az utak, az ipari üzemek és a luxusberuházások miatt elvett zöld területek, az ipari mezőgazdaság, az emberi önzés és butaság miatt.

Az LMP sok olyan javaslatot tett az Országgyűlésben az elmúlt évtizedben, amely a Kárpát-medence biológiai sokféleségének védelmét szolgálta - idézte fel Schmuck Erzsébet.

Kiemelte: "nem sok időnk maradt, kérdés, hogy a jelenlegi hatalom megérti-e, mi a tét".

"Ahogy a mondás is tartja: ha kivágod az utolsó fát, kifogod az utolsó halat, rájössz, hogy a pénz nem ehető" - tette hozzá az ellenzéki párt társelnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!