LMP: adósságcsapdával fenyeget a hitelmoratórium

Belföld, 2021.04.15

Az LMP erős kockázatnak tartja, hogy az elégtelen kormányzati kommunikáció eredményeként adósságcsapdába kerülnek azok, akik éltek a hitelmoratóriummal. Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes szerint ezt meg kell gátolni, hogy "ne a bankok legyenek kormányzati jóváhagyással a nyomor vámszedői".

A politikus csütörtöki online sajtótájékoztatóján kijelentette: sok százezer családot vitt bele a kormány a hiteltörlesztés halasztásába úgy, hogy a pontos feltételekről nem tájékoztatta őket.

Hol volt a jegybank és annak elnöke, Matolcsy György? Hol volt a kormány illetékese, akinek tájékoztatást kellett volna adnia? - sorolta, sérelmezve, hogy eközben szerinte ezermilliárdokat vitt el a felesleges propaganda és a felesleges beruházások.

A kormányzati kommunikációból az volt kiolvasható, hogy a hitelfizetési moratórium nem jelet plusz terhet - emlékeztetett. Ehhez képest annak, aki például tízhavi halasztást kért, tizennégy hónappal, szélsőséges esetben akár harminc hónappal is nőhet a törlesztési ideje - mondta.

Ez elfogadhatatlan! - szögezte le, és megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy a kormánynak nincs terve a kialakult helyzetre. Rámutatott: sokan dolgoztak tönkrement szektorokban, ők nem biztos, hogy gyorsan találnak jól fizető állásokat majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!