LMP: április 23. legyen az otthonápolók napja!

Belföld, 2021.02.09

Április 23. legyen az otthonápolók napja! - kezdeményezi országgyűlési határozati javaslatban az LMP.

Ungár Péter, a párt országos elnökségnek titkára keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: a gondoskodási munkát az állam nem becsüli meg, sem akkor, ha azt otthon, sem akkor, ha intézményben végzik. A szociális szektorban tevékenykedők a legrosszabbul fizetett állami alkalmazottak, akik az egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészítésből is kimaradtak - mondta.

Hozzátette, ezért karolta fel az LMP a Lépjünk, hogy Léphessenek! Közhasznú Egyesület, valamint további szülői szervezetek kezdeményezését, hogy legyen az otthonápolók napja az a nap, amikor 1849-ben Kossuth Zsuzsanna, a szabadságharc tábori kórházainak főápolónője felhívást tett közzé a magyar nőknek, kérve tőlük a részvételt a sérültek ápolásában.

A képviselő ezt olyan ügynek nevezte, amelyben nemzeti egységnek kell lennie. Mindenki csatlakozását várják párthovatartozástól függetlenül.

Csordás Anett, a Lépjünk, hogy Léphessenek! egyesület elnöke azt mondta: Magyarországon több mint ötvenezer családban ápolnak súlyos fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hozzátartozót.
Bár a gyermekek otthongondozási díjával a kormány némileg törlesztette az adósságát, de továbbra sem kapnak kellő anyagi vagy erkölcsi megbecsülést azok, akik más hozzátartozójukat ápolják - mondta. A rokonukat ápoló nyugdíjasok pedig a járadékuk mellett semmilyen egyéb juttatásban nem részesülnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!