LMP: Érden és környékén Tetlák Örs a kormányoldal legesélyesebb kihívója 2022-ben

Belföld, 2021.01.07

A kormányoldal legesélyesebb kihívójaként mutatta be Tetlák Örs érdi LMP-s alpolgármestert Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatón. Tetlák Örs azt mondta: a Pest megyei 1-es számú választókerületbe tartozó hat település hangja kíván lenni az Országgyűlésben, és nem egy pártközpont utasításának végrehajtója.

Az LMP elnökségi tagja kijelentette: az előválasztást jó módszernek tartja arra, hogy az ellenzék megtalálja a kormányoldal legjobb kihívóját, így maga is el kíván indulni azon.

Tetlák Örs hangsúlyozta: közösségi tervezésre, nagyobb együttműködésre törekszik a polgárokkal, és kiáll amellett, hogy az érintett települések ne "zárványok" legyenek, hanem képessé váljanak az együttműködésre. Kiemelte, a zajvédelemre, a légszennyezettség leküzdésére vagy munkahelyek létesítésére közösen kell törekedniük.

Szerinte az sem fordulhat elő a jövőben, hogy egy ipari parki beruházás vagy egy veszélyes üzem betelepülése komoly kihívás elé állítja a lakókat. Érden is zöld, fenntartható város kialakítására törekszik - mondta -, és reményét fejezte ki, hogy ez modellként szolgálhat a többi település számára is.

Schmuck Erzsébet szerint "az ellenzék megtanulta a leckét", tudja, hogy egy sikeres kormányváltáshoz minden választókerületben csupán egy jelöltet állíthat a kormányoldallal szemben.

Hangsúlyozta: Tetlák Örs ismeri a térségben élőket és problémáikat, de a jövő generáció lehetőségeit is szem előtt tartja. Elkötelezetten kiállt az Elvira major megvédéséért és a korrupció ellen, és az egyik feltárója volt az Érdet Sóskúttal összekötő, építési hulladékból illegálisan kialakított úgynevezett fehér útnak is - hívta fel a figyelmet.

A tájékoztatón mindkét politikus teljes felgyógyulást kívánt Érd korábbi alpolgármesterének, Aradszki András KDNP-s országgyűlési képviselőnek, akit koronavírussal kezelnek kórházban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!