LMP: hiába a propaganda, a magyaroknak fontos az uniós tagság

Belföld, 2021.09.10

A magyar kormány minden hergelését elutasítva az emberek fontosnak tartják az Európai Uniót - jelentette ki pénteki online sajtótájékoztatóján az LMP társelnöke.

Kanász-Nagy Máté felhívta a figyelmet az Eurobarométer friss felmérésének eredményére, amely szerint a magyarok csaknem kétharmada véli úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok az országban.

Rámutatott: a válaszadók 61 százaléka gondolja, hogy a kormány nem bánna megbízhatóan az uniós helyreállítási forrásokkal, és az adatok alapján csak Szlovákiában és Szlovéniában bíznak kevésbé a kormányban, mint Magyarországon.

A magyaroknak csupán 23 százaléka várja azt, hogy az élete jó irányba megy majd, amely Kanász-Nagy Máté szerint a kormányváltó hangulatot támasztja alá.

A politikus fontosnak nevezte az LMP szerepét a kormányváltásban, a párt ugyanis mindenképpen érvényesíteni fogja Zöld Garancia programját.

Ebből kiemelte a minimálbér adómentessé tételét, az adóterhek csökkentését az átlagos jövedelműek számára, az alapvető élelmiszerek áfájának mérséklését, igazságos nyugdíjrendszer bevezetését valamint a járvány károsultjainak kárpótlását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!