TV műsor

LMP: Karácsony kormányfőként rendezni fogja az idősgondozás helyzetét

Belföld, 2021.07.16

Rendezni fogja az idősgondozás helyzetét Karácsony Gergely, ha 2022-től kormányfő lesz - mondta pénteki online sajtótájékoztatóján az LMP országos elnökségének titkára.

A gyermeküket otthon ápolók mellett azok is százezer forint juttatásban részesülnek majd, akik idős hozzátartozójukkal teszik ugyanezt - tette hozzá Ungár Péter.

Az országgyűlési képviselő az állami idősgondozás férőhelyeinek és támogatásának bővítését ígérte, figyelemmel a demográfiai folyamatokra.

Ungár Péter sérelmezte, hogy az Orbán-kormány csupán a GDP 0,4 százalékát költi idősgondozásra, az egyik legalacsonyabb összeget Európában.

Szerinte nem találkozik a magyar valósággal az a kormányzati elképzelés, hogy a hozzátartozók meg tudják oldani az idős rokonok gondozását, hiszen egy család megélhetéséhez mindkét szülőnek dolgoznia kell.

Ha valaki mégis arra kényszerül, hogy feladja a munkáját családtagja gondozása miatt, akkor mindössze 38 ezer vagy 58 ezer forintra számíthat - mondta.

A politikus közölte: a szociális dolgozók is megkapják majd az egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészítést, és a bérrendezés is elindul a szektorban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!