LMP: nincs szakmai érv a védett erdők fáinak kivágása mellett

Belföld, 2022.08.09

Nincs szakami, energetikai érv amellett, hogy védett erdők fáit kivágják - mondta az LMP frakcióvezetője kedden Budapesten.

Ungár Péter az Agrárminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy a kormány "megengedte, hogy védett területeken is kitermeljenek fát, amelyre korábban nem volt lehetőség."

Semmi nem indokolja, hogy Natura 2000-es területeken kivágjanak fákat, amelyeknek nincs valódi tüzelőértékük, ez nem kezeli az energiaválságot - tette hozzá.

Azt mondta, ha tönkreteszik az erdőket, akkor sokkal nagyobb lesz az aszálykár, tönkreteszik Magyarország élővilágát, és nemhogy 2050-re, hanem 2100-ra sem válik Magyarország klímasemlegessé.

Arról is beszélt, hogy a miniszterelnök a koronavírus-járvány előtt bejelentette: zöldfordulatra készül a kormány, illetve azt is, hogy Orbán Viktortól személyesen számon lehet kérni, hogy ez 2030-ra megtörténik-e.

"Látszik, hogy Orbán Viktor akkor hazudott, és nem 2030-ban, hanem már most is végérvényesen megbukott a kormányzati politika" - jelentette ki.

Közölte, az LMP felkészült arra, hogy "jogi és más úton" megállítsa azt, hogy "ellopják az erdővagyonunkat", és arra kért minden állampolgárt, segítsenek megmenteni Magyarország erdőit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!