LMP: rendszeresen ellenőrizni kell az akkumulátorgyárak vízmintáit

Belföld, 2023.01.18

Az LMP jogszabályban írná elő a rendszeres vízmintavételt az akkumulátorgyárakban, ellenőrzés céljából, az energiaügyi minisztert pedig bizottságban hallgatná meg a párt a gödi gyárban történtek miatt.

Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az Átlátszó internetes oldal "perelte ki" azokat az információkat, amelyek szerint a gödi üzemben lévő kútból 2016 óta nem vettek vízmintákat, sőt 2018-ban be is temették a kutat.

Annak ellenére, hogy a Göd-ÉRT Egyesület által megrendelt vizsgálatok már kimutattak az üzem által használt veszélyes anyagokat a település vizében.

Az LMP politikusa szerint a kormány úgy akarja akkugyártó nagyhatalommá tenni az országot, hogy nem lépi meg azokat a minimális intézkedéseket, amelyek az emberek érekében elvárhatók lenének.

Pártja ezért ismét benyújtja az Országgyűlés elé határozati javaslatát, amelyben a Ház felszólítaná a kormányt: alkosson jogszabályt az akkugyárak vízmintáinak rendszeres ellenőrzésének kötelezettségéről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!